Recension:

Mindset

Carol S Dweck

av Linda Skugge

Linda Skugge recension Carol S Dweck Mindset statiskt dynamiskt Neo nr 4 2015

Vilken typ är du? Är du hen som inte vågar utsätta dig för risker av rädsla att bli avslöjad? Är du den som inte vågar hoppa på utmaningar av rädsla för att bli avslöjad? Eller tycker du att vägen till framgång är mer spännande än själva framgången och älskar du att hoppa på nya saker och övar med glädje timmar i sträck – varje dag?

Ett statiskt eller dynamiskt mindset – vad har du?

Anser man att man kan påverka alltifrån sina förmågor och prestationer till livet i stort har man ett dynamiskt mindset. Misslyckanden snarare sporrar än stjälper.

Tror man att alla begåvningar är medfödda och inte går att påverka har man ett statiskt mindset. Man undviker misslyckanden och strävar bara efter bekräftelse.

Det här är en fantastiskt spännande bok som jag tror och hoppas kan bli lika tongivande som Susan Cains Quiet, som gjorde att en hel värld snart började tala om introverta respektive extroverta människor. Carol Dweck skriver hur de olika slags mindseten fungerar i skolan, i arbetslivet, i privatlivet, i sportvärlden och det mest fantastiska är att även den med ett statiskt mindset kan anamma ett åtråvärt dynamiskt mindset.

Framtiden ser mycket ljus ut för mig som var barnet som lade samma pussel om och om igen och avskydde nya otäcka saker. Med hårt arbete kan jag bli en dynamisk som bara sporras av nej, som hoppar på nya saker, som slutar älta, inte låter misslyckanden lamslå mig och börjar LEVA.

Artikeln publicerad i Neo #4 – 2015

Lämna en kommentar