Om Neo

Neo var ett borgerligt samhällsmagasin som var verksamt mellan 2005 och 2015.


Neo är Sveriges borgerliga samhällsmagasin. Vår ambition är att också vara Sveriges bästa samhällsmagasin. I varje nummer skildrar och analyserar vi det viktigaste som har hänt inom politiken och kulturen. Vi gör det genom att gå djupare än andra, ställa fler och vassare frågor och genom att lyfta diskussionen över det som just nu råkar stå på agendan.

Att vi är borgerliga betyder att vi slår vakt om den enskilda människans delaktighet och ansvar. Det betyder att vi står upp för mänskliga rättigheter och pluralism. Vi tror på fria marknader, det civila samhället, på företagande och bildning. Framför allt tror vi på fria människor.

Vi riktar oss till dig som är engagerad i vad som händer omkring dig och som vill vara med och bygga framtiden. Som vill ha mer kunskap, nya perspektiv och bättre argument. Och som söker ett alternativ till andra mediers verklighetssyn och perspektiv.

Neo kommer ut med sex nummer per år. Dessutom publicerar vi här på webben kommentarer och blogginlägg för att komplettera den tryckta tidskriften. Vi arrangerar också olika evenemang i form seminarier, debatter och mingel.

Neo ges ut av Neo samhällsmagasin, webb och idégalleri AB. Bolaget grundades 2005 av Nicklas Lundblad och Sofia Nerbrand och det första numret kom ut i januari 2006. Sedan 2009 ägs och drivs tidningen av chefredaktör Paulina Neuding och VD Andreas Ericson.

Välkommen till Neo.

Paulina Neuding
Chefredaktör och ansvarig utgivare för Neo