Bli en del av det goda Sverige

Varje dag lägger hundratusentals svenskar tid och kraft på att göra något för andra. Hälften av oss har på något vis arbetat ideellt under det senaste året. Tiden vi lägger på ideellt arbete ökar, från 12 timmar i genomsnitt per månad på 1990-talet till 16 timmar i dag. Sammanlagt motsvarar det 400 000 årsarbeten. Det går att hjälpa till med nästan vad som helst, med allt från specialistkompetens till att bara finnas till hands. Neo har mött sex personer som valt att göra gott.

av Andreas Ericson

Läkardiagnos eller att helt enkelt lyssna. Alla kan göra en insats.  Foto: Christopher Hunt

Läkardiagnos eller att helt enkelt lyssna.
Alla kan göra en insats.
Foto: Christopher Hunt

I det nya numret av Neo (nr 2 – 2013) möter du några av de vardagshjältar som lägger tid och resurser på att hjälpa andra människor med allt från läkarvård till att finnas där och lyssna i svåra stunder. Så här kan du hjälpa du dem att hjälpa.

 

Linnea

För dig som vill stödja Stjärnjourens verksamhet går det att bli stödmedlem. Medlemskapet kostar 500 kr för företag och organisationer och valfri summa för privatpersoner. Pengarna sätts in på plusgirokonto 23 56 59-0.

 

Elise:

Den kyrka som Elise verkar inom är Sankta Claras. Till Sankta Claras kyrkas vänner kan man som privatperson skänka pengar för att stödja verksamheten med utsatta människor. Märk bidraget ”Malmskillnadsgatan” så går det direkt till Elises verksamhet. Föreningens bankgironummer är 748-7366.

 

Ragnar:

Kom gärna och besök Hälleforsnäs Bruk! Det ligger i Sörmland, cirka tre mil söder om Eskilstuna. Där finns museum, outletbutiker och servering. Sommaren 2013 sätter teatern upp musikalen: Tillbaka till den förbjudna planeten, en rockmusikal i galaxisk miljö där musiken är hämtad från 60-talet.

 

Barbro:

Medlemskaps i den svenska avdelningen av Läkare i Världen kostar 150 kronor om året. Det går också bra att skänka pengar på plusgirokonto 90 01 09-0. Organisationen tar även tacksamt emot överblivna mediciner, för en lista på vilka som behövs, kontakt info@lakareivarlden.org.

 

Karin:

Om du vill ge ett bidrag till Look Good… Feel Better, är du välkommen att kontakta Madelaine Edholm på telefon 08-783 82 36 eller mejla på madelaine.edholm@ktf.se.

Artikeln publicerad i Neo #2 – 2013

Lämna en kommentar