Recension:

Sälj!

Fredrik Eklund

av Linda Skugge

Linda Skugge recension Fredrik Eklund Sälj Neo nr 3 2015Linda Skugge recension Fredrik Eklund Sälj Neo nr 3 2015

”Det finns en anledning till att jag är bäst”, brukar Fredrik Eklund säga. Tänk om jag skulle säga så på  säljmöten. Hatet jag skulle möta.

Fredrik borde prova att vara en halvfattig kvinna ett halvår. Då skulle han upptäcka att de flesta kvinnor inte anlitar andra kvinnor som är mer framgångsrika än de (plus är smala, nej usch!) och de flesta män köper bara ens tjänster om man dessutom går med på att flirta lite, helst på Sturehof.

Jag går alltså bet redan vid bokens första punkt. Människor gör bara affärer med folk de gillar.

Jag är ganska bra på att dra in en kund, men sedan blir det ingen återförsäljning och jag vet varför:

1. Jag vill inte gå ut och ta en drink.

2. Jag är en arbetsmyra, anlitar man mig tycker kunden att det blir en massa extraarbete.

3. Jag är inte en sådan man ”gillar”. Jag jobbar.

Vidare skriver han att man ska vara sig själv och gärna får sticka ut och vara annorlunda. Jahaja, låt mig se, jag tror att jag är ganska excentrisk. Jag 1. läser fyra till fem timmar per dag. 2. väljer termos och macka i plastpåse ensam på en parkbänk där ingen ser mig framför krogen anytime. 3. ringar in Icas rabatterbjudanden och åker sedan och köper det och tillagar maten, som sedan inmundigas UTAN en massa härliga vänner. I don’t do stort härligt kompisgäng. Jag vill vara själv.

Fredrik pratar om sina magrutor och säger att ”kan jag så kan du”. Jag vill se den kvinna som kan säga så utan att bli både hatad och utesluten ur alla sociala sammanhang.

Boken som blev en bestseller i USA redan innan den hunnit komma ut handlar om hans resa från ensam nobody till att bli den störste fastighetsmäklaren i New York med egen chaufför och eget teveprogram. Hemligheten är att vara sig själv, jobba hårt och se till att bli omtyckt. Han upprepar genomgående boken igenom fantasisummorna han tjänar.

Jag kan också skriva en bok, hej jag drev upp en teater från konkurshot samtidigt som jag skrev böcker och artiklar och bloggar och drev en pr/eventbyrå och jag sålde ensam för fyra millar per år. Jag mådde väldigt underligt men alla läkare sa att jag var hundra procent frisk, så jag körde på som tusan, men efter ett par år gick det inte längre.

Jag lyckades med det ovanstående trots att jag långsamt höll på att dö i kortisolsvikt. Utan kortisol dör alla människor. En frisk människa ska ha mellan 600 och 800 i kortisolmorgonvärde. Jag hade 58. Men hallå SÄLJ!

Nyligen har jag utöver kortisol-svikten även fått hypertyreos (farligt hög ämnesomsättning) men vad faen: KAN JAG SÅ KAN DU!

SÄLJ! skriver Fredrik käckt i versaler i boken och blir älskad. Han är så ju så gudomligt SÖÖÖÖT och CHARMIG. (Det är han, boken är extremt medryckande.)

En gång föreläste jag på temat ”kan jag så kan du” (för KAN en sådan ful obildad tönt som jag överhuvudtaget lyckas så kan varenda loser). Då reste sig en kvinna i publiken och sade mycket upprört ”på vilket sätt inspirerar du oss?” Efter det var det stendött.

Nä just det, man skulle vara omtyckt också. Nu ska jag instagramma Fredrik och fråga hur en sinnessjukt driven smal kvinna som kör lika stenhårt dagsschema som Fredrik men som inte är intresserad av att hångla med manliga uppdragsgivare blir omtyckt. Sedan ska jag börja tjäna pengar.

Publiceringsdatum: 2015-09-16
Artikeln publicerad i Neo #3 – 2015

Lämna en kommentar