Neo #5 – 2014

Soran Ismail om varför humor biter bättre än vuvuzelor

Han brinner för feminism, tolerans och att få kalla sig hundra procent svensk. Men Soran Ismail är också en självtitulerad socialliberal som gillar ekonomisk tillväxt, är kritisk mot sexköpslagen och tycker att Sverige kan lära mycket av USA. Under en paus i standupturnén En skam för Sverige med Magnus Betnér berättar Soran om humorserien som hjälper oss förstå Sverigedemokraterna, avslöjar vad han tycker om kungahuset och varför han tycker att höstens val är deprimerande.

I Neo nr 5 2014 granskar vi hur Sverige förändrats under åtta år med Alliansen, ganska mycket till det bättre. Vi har också läst den internationellt storsäljande boken som utmålar Sverige som ett föredöme och demokratiernas hopp. Dick Harrison beskriver partiet som varje svensk har en relation till: Socialdemokraterna.

Lena Breitner berättar den bortglömda historien om när Östersjön var ett flyktinghav. Hennes mamma var som ung flicka en av dem som flydde denna riskabla väg från diktaturens Östtyskland.

Allt fler vetenskapliga studier tyder på att motion inte bara är bra för kroppen, utan även för hjärnan. Neo har granskat hur skolan och sjukvården kan förbättras.

Neo nr 5 2014 finns i butik från och med tisdagen den 2 september.