Johan Ingerö - 26 augusti, 2010

Lite gratisgodis från nya Neo!

Nya Neo har anlänt till redaktionen, och når prenumeranterna strax före eller efter helgen. Inom kort kommer den även att finnas i affärerna. Vår vana trogen släpper vi dock delar av tidningen på nätet i förväg.

Fredrik Westerlund har gjort vad alla ansvarstagande journalister borde ha gjort: kontaktat utrikesförvaltningarna i USA, Tyskland och Nordkorea för att reda ut hur det rödgröna kravet på avveckling av amerikanska baser och kärnvapen har tagits emot.

Jenny Björkman benar i knarkets klassresa, och finner en klassdimension som fortfarande är högst reell. Dock inte på det sätt som politikerna menar.

Själv har jag författat en av Neos längsta artiklar någonsin, i form av ett porträtt av Mona Sahlin. I artikeln försöker jag reda ut vilka svagheter och styrkor S-ledaren har, och på så sätt besvara frågan om hur väl utrustad hon egentligen är för jobbet som statsminister.

Numret innehåller även en intervju med Fredrik Reinfeldt, en artikel om den ryska medborgarrättsjuristen Karinna Moskalenko, en genomgång av hur tyckareliten röstar och mycket, mycket mer.

Men det får ni läsa direkt i tidningen. Mycket nöje!


Lämna en kommentar


13 kommentarer

 1. M says: 29 augusti, 2010 kl. 13:34

  Aha. Jag kör normalt chrome. Men får surfa in på sidan i firefox senare när jag kommer hem.
  Men ett tips är att lägga upp en länk för finns de som använder externa RSS-läsare.

  Svara
 2. Johan Ingerö says: 29 augusti, 2010 kl. 13:28

  M,

  RSS-länken är inbäddad i sidans header. Den syns inte som ett faktiskt sidelement som man kan klicka på eller markera på sidan, men däremot så går det att klicka på RSS-knappen i webbläsaren för att ta fram flödet. I Safari på Mac så väljer man exempelvis knappen ”RSS” som syns i adressfältet, på Firefox så är det något liknande. Internet Explorer vet jag inte riktigt.

  Svara
 3. M says: 29 augusti, 2010 kl. 12:46

  Finns det någon RSS för din nya blogg? Var hittar jag den?
  Om det inte finns en så fixa ASAP!

  Svara
 4. helena says: 27 augusti, 2010 kl. 20:51

  Har läst Dina politiska inlägg under flera år om jag inte minns fel hade Du en period då Din soda var svart.stämmer det.
  Trevligt om Du fick tid att ägna Dig åt praktisk politik och inte enbart över nätet.
  Tycker Du är politiskt kunnig och framförallt seriös när Du använder tangentbordet.
  so long

  Svara
 5. Kantarellkungen says: 27 augusti, 2010 kl. 18:01

  Fredrik Westerlund imponerar igen. Det var en riktigt rolig artikel och vinkel. Varför kom ingen annan på det före?

  Svara
 6. Ingemar S says: 27 augusti, 2010 kl. 15:06

  Bäste Johan. Kan garantera dig att jag tar del av åtskilligt annat än det just du har att framföra, alltifrån politiska kåsörer i gratisblad via böcker till kvalificerade analyser av statsvetare i vetenskapliga tidskrifter. Grejen är att ”ditt program” ganska väl överensstämmer med batongliberalernas i FP. Symptomatiskt för detta är att en FP-are nu ryckt ut till undsättning. Skulle kunna tänka mig att detta parti uppskattar din ideella opinionsbildning, däremot är det mindre troligt att din arbetsmetod enligt principen ”går-det-så-går-det” vinner så särskilt stora sympatier på det mera praktiska planet i en valkampanj.

  Svara
 7. Mattias Lönnqvist says: 27 augusti, 2010 kl. 11:46

  Med tanke på hur ofta Johan kritiserat regeringen, Folkpartiet och enskilda riksdagsledamöter den här mandatperioden så är det ganska enkelt att inse att han inte är anställd av regeringen (eller Folkpartiet).

  Sedan tycker jag att det är synd; vi skulle ha behövt Johan i Folkpartiet, men förlusten ligger helt på partiets sida.

  Jag hoppas dessutom att Folkpartiet i framtiden ska kunna återta de liberala röster som vi tappat de senaste åren, men att återvinna förtroenden tar lång tid och att tappa dem går fort.

  Svara
 8. Marcus says: 26 augusti, 2010 kl. 18:43

  Suverän artikel om Sahlin, och även reportaget om vänsterns hot mot USA-baserna.

  Svara
 9. Alfred says: 26 augusti, 2010 kl. 17:28

  haha svartmåla de rödgröna klarar de bäst själva, det är bara att välja bland idiotiska förslag ur ”dumma-hatten” – butler i tunnelbanan, clowner på ålderdomshemmen eller neutrala dass. Eller det absolut dummaste de senaste 4 åren – att välja sahlinskan till ledare.

  Svara
 10. Johan Ingerö says: 26 augusti, 2010 kl. 16:58

  Ingemar,

  Det är bara att gå till min gamla blogg och börja läsa. Du kommer att hitta tonvis med texter som är kritiska till allianspartierna och enskilda företrädare inom dessa.

  Sedan vill jag påminna om att jag faktiskt inte är objektiv. Jag har åsikter, och betalt för att framföra dem. I Neo främst, men även i Aftonbladet, Västerbottens-Kuriren och Tidningen Ångermanland. Det är vad jag gör, helt enkelt. Gillar du det inte är det bara att läsa något annat. Det finns trots allt rätt många skribenter, debattörer och journalister som inte är jag.

  Svara
 11. Ingemar S says: 26 augusti, 2010 kl. 15:44

  Frågan (igen) då är varför du ofta i blogginlägg och artiklar ger intryck av att vilja svartmåla de rödgröna i allmänhet och Sahlin i synnerhet. När allt kommer omkring handlar det mesta om makten, och denna innehas för närvarande inte av de rödgröna som väl känt är. Kan du ge exempel på när du också fört en regeringskritisk argumentation ska jag definitivt ta mig tid att kolla in den. Har du förresten hört talas om retoriska frågeställningar, sådana som används snarare i syfte att ge respondenten möjlighet att precisera sig istället för att bara låta denne dumförklara den vill öppna nya intressanta infallsvinklar?

  Svara
 12. Johan Ingerö says: 26 augusti, 2010 kl. 14:35

  Ingemar,

  Det tror jag nog inte att alla vill veta. Däremot är det fullt möjligt att du vill veta det, och det är klart att den som inte vet så mycket måste fråga desto mer.

  Svaret är att jag varken har arbetat för, eller varit medlem i Folkpartiet sedan 2006. I det senaste valet röstade jag inte ens på FP, och det kommer jag inte att göra i det kommande valet heller.

  Vad gäller regeringen så har jag aldrig arbetat för den.

  Svara
 13. Ingemar S says: 26 augusti, 2010 kl. 14:29

  Ok, men nu vill vi alla veta om Johan Ingerö jobbar åt regeringen-folkpartiet.

  Svara