Johan Ingerö - 23 augusti, 2010

One flew over the cuckoo’s election

Redan innan vi gick upp i morse var denna valrörelse en av de mest bisarra i svensk politisk historia. Vi har sett utspel om butlers i tunnelbanan och krav på könsneutrala toaletter från S, medan M har utmärkt sig med det trädpolitiska utspel som Mattias Svensson bloggar om.

Dagens mest beramade händelse är naturligtvis Thomas Bodström, som först gärna ville ställa upp på ett drogtest, men backade ur när han fick klart för sig vilka droger testet skulle upptäcka. Nästan lika galet är det faktum att rivalen Beatrice Ask lydigt valde att kissa på kommando.

Men detta är alltså inte det enda som förevarit under de gångna tio timmarna. Den gröna riksdagsledamoten Esabelle Dingizian har föreslagit att clowner ska anställas på landets äldreboenden. Jag har jobbat inom äldrevården, och jag kan lova alla miljöpartister att bristen på clowner inte hör till sektorns mer akuta problem. Dessutom tror jag inte att det går att locka clowner till vården. Riksdagslönen är ju så mycket högre.

En annan av dagens höjdpunkter är den debattartikel som sex socialdemokratiska kommunpolitiker i Stockholms län har lyckats få in på Svenska Dagbladets Brännpunkt. De sex föreslår en deal med sina borgerliga motsvarigheter i ett antal andra kommuner: Om de borgerliga bygger hyresrätter så ska vänstern bygga villaområden.

Någonstans här inser man att väldigt många politiker inte tar valet, väljarna eller ens sig själva på allvar. För dem är politiken en tramsig lek, något som ska kryddas med lustiga utspel utan sakligt innehåll. Hur ska man annars förklara att en person som letar villa i Botkyrka ska vara beroende av huruvida det byggs hyresrätter i Danderyd, och vice versa?

Om valdeltagandet inte sjunker rejält i år så vet jag uppriktigt sagt inte vad det beror på.


Lämna en kommentar


7 kommentarer

 1. Värdighetens pris och olikheten inför lagen | Kaffepaus says: 27 augusti, 2010 kl. 18:40

  […] pengar. Det ena förslaget fantasifullare än det andra, nya Neo-redaktören Johan Ingerö har en liten sammanställning här. Med sådana periferia förslag som könsneutrala toalett och butlertjänster i tunnelbanan åt […]

  Svara
 2. Willy Viitala, pol sek (M) says: 25 augusti, 2010 kl. 09:34

  …och i rdögröna Botkyrka lägger man 50 mnkr varje år för att kommunalt subventionera nycirkusen i Subtopia, grafittivirkning, låna hem en dansare från biblioteket, gatuteater på allmännyttans innergårdar, ateljéprogram för utländska konstnärer (inkl. en egen kommunal dadda som ska handla åt dom osv), kommunal integrationsforskning på MKC etc etc

  För 50 mnkr får man rätt så mycket välfärd.

  Men, som marxisten Mats Einarsson, kommunalråd (V), sade i KF:s talarstol i maj:

  ”detta är en omistlig del av den kommunala kärnverksamheten”.

  Svara
 3. Tankar om en valrörelse « No size fits all says: 24 augusti, 2010 kl. 23:18

  […] citerade Johan Ingerö tycker f ö av denna valrörelse är en av de mest bisarra i svensk politisk […]

  Svara
 4. Svensk patriot says: 24 augusti, 2010 kl. 10:37

  Om Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen är den svenska byfånefolkgruppens representation säkrad.

  Svara
 5. Svensk patriot says: 24 augusti, 2010 kl. 10:36

  Socialdemokratins kollaps fortsätter och fortsätter….

  Svara
 6. Attila says: 23 augusti, 2010 kl. 23:35

  Det nästan så att man vill lägga det politiska bloggandet på hyllan och börja skriva om flugfiske eller något annat intressant.

  Svara
 7. Calle says: 23 augusti, 2010 kl. 19:31

  Väldigt underhållande bloggpost, tråkigt att de kommer så sällan numer.

  Jag tänker iaf försöka bidra till att sänka valdeltagandet genom att försöka kvitta min röst mot någon potentiell rödgrön eller sd väljares.

  Svara