Johan Ingerö - 19 juli, 2010

Krocka med en bergvägg – för miljöns skull

Efter en ganska intensiv Almedalsvecka befinner jag mig nu på semester, och har i perioder befunnit mig på platser där mitt mobila bredband varit mer eller mindre obrukbart, vilket alltså är skälet till att det inte har hänt så mycket här i bloggen. Bland annat har jag stiftat bekantskap med E22 norr om Kalmar, eller rättare sagt E22 norr om Kalmar nattetid. Det visade sig nämligen att vägen i stort sett var helt obelyst. Detta tvingade både mig och alla andra att köra med helljus, men eftersom vi var rätt många ute på vägen blev det ett ständigt av- och påklickande. Vissa bilister tröttnade uppenbarligen, och körde i stället med konstant tänt helljus. Jag blev rejält bländad vid flera tillfällen. Detta kan i framtiden komma att bli verklighet på alla motorvägar. I England införs nu försök med nedsläckning nattetid – för miljöns skull. Earth Hour-idiotin håller alltså på att nå trafiken. Det är väl mest en tidsfråga innan Miljöpartiet kräver att även Sverige ska införa detta – och får medhåll av Moderaterna. Förr handlade miljöengagemang om att stödköpa trycksaker med pandor på, alternativt att undvika vissa varumärken. I dag förväntas vi krocka med närmaste bergvägg. O tempora, o mores.
Warning: Undefined variable $media in /sites/magasinetneo.se/web/wp-content/themes/neo/functions.php on line 218