Mattias Svensson - 10 december, 2009

Det viktigaste för klimatet är att avskaffa demokratin

Jag fick en fråga för ett antal år sedan "vad skulle du göra om du var statsminister?" Och då svarade jag att jag skulle snabbt avskaffa alla val. För att det jag ser framför mig nu, det är ungefär en lika stor utmaning som ett tredje världskrig. Och då, om man hårdrar det lite då, så har vi liksom inte tid att håll på och käbbla mellan partierna till exempel, utan nu gäller det verkligen att sätta ner foten och visa att vi är faktiskt ense om det och det och det och det och det och det. Och om man då kanske skulle lösa det på bästa sätt genom att tillsätta en väldigt, väldigt bred blocköverskridande regering efter valet 2010, ja då kanske det är det jag även som miljöminister skulle kämpa för och sträva efter.

Det är TV-meteorologen Pär Holmgren som 2.55 minuter in i Korseld ger råd till miljöminister Andreas Carlgren. Diktatur är tydligen det allra viktigaste, om TV-mannen själv får välja samtalsklimat.

(Tipstack till Roland)


Warning: Undefined variable $media in /sites/magasinetneo.se/web/wp-content/themes/neo/functions.php on line 218