Mattias Svensson - 14 oktober, 2009

Att göra: Rösta nej till FRA-lagen

Det radikala politiska skiftet under Alliansregeringen har dessvärre inte handlat om skattesänkningar, myndighetsnedläggningar eller frihetsreformer, även om långsamma steg i rätt riktning varit melodin. Systemskiftet kom istället rörande övervakningsstaten. Från den på många områden löjligt försiktiga regeringen Reinfeldt har det formligen sprutat ut förslag om att på olika sätt inskränka friheten på nätet: datalagringsdirektivet, EU:s telekompaket, IPRED, Stockholmsprogrammet och kanske framför allt: FRA-lagen.

Än är det inte för sent. Allt som krävs för att inte koppla in kablarna för massavlyssning i december i år är ett knappt tiotal borgerliga riksdagsledamöter med integritet nog att stå för sin uppfattning. Då faller förslaget i kammaren idag, med den bieffekten att riksdagen återupprättas som demokratins hemvist snarare än en dörrmatta.

 

Det mesta är sagt, men läs Mathias Sundin, en riksdagskandidat av den mer rakryggade sorten, och missa inte Henrik Oscarssons historiska perspektiv på militär övervakning och det futila i kontrollstationer. För ärrade partistrateger som inte förmår se frågor i dimensionen rätt och fel rekommenderas Peter Wennblads klassiska inlägg Därför är FRA-lagen en katastrof för Alliansen

.


Lämna en kommentar