Östros kritisk…

Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman Thomas Östros är starkt kritisk mot regeringen. Magasinet Neo kan i dag som enda tidning rapportera om Östros kritik på en rad avgörande punkter, vilka alla enligt honom kännetecknas av alliansregeringens misshantering. Dels handlar det om det snöväder som just nu drar över landet:

”Jag är bekymrad. Anders Borg lovade så sent som förra veckan, när regeringen lade sin vårbudget, att vi nu går mot ljusare tider. Nu ser vi att det löftet inte ens höll en vecka. Det vi ser är inte en politik för vår. Vi behöver en politik för varmare tider för alla. Ändå väljer regeringen att låna till nya skidor för dem som har råd att åka till Alperna.”

Men Thomas Östros är även kritisk mot regeringen för dess kraftlösa åtgärder mot vulkanutbrottet:

”Det som regeringen gör nu är att gömma undan tusentals väntande flygresenärer i rent passiva program, det som brukar kallas tåg- och bussgarantin. Det betyder i huvudsak att man får sitta framför datorn och leta efter allt färre resebiljetter. Det är bara fyra procent av dem som får resa, resten får stanna där de är. Det är en hjärtlös politik som slår ut och förnedrar människor.”

Östros är också starkt kritisk mot regeringens ishockeypolitik, som han menar är Stockholmsfientlig

”Hammarby är svenska mästare i bandy, AIK i fotboll. Men i ishockeyfrågan har regeringen svikit den viktiga huvudstadsregionen. Kulturdepartementets egna beräkningar visar nu att Djurgården bara vunnit hälften så många finalmatcher som HV71. Ändå har inte idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth presenterat några som helst satsningar inför de potentiellt avgörande bortamatcherna i Jönköping i kväll och i morgon kväll. Jag är mycket bekymrad, och faktiskt också upprörd på stockholmarnas vägnar.”

 

Fotnot: En googling på ”Östros kritisk” ger för närvarande cirka 37 900 träffar.


Lämna en kommentar