Mattias Svensson - 24 januari, 2009

Race to the bottom

Niclas Larsson jobbade tidigare som köksmästare på Gamle Port i Göteborg och hans ambition har varit att med enkla medel piffa till maten lite extra. Persilja på potatisen, gratinerade potatistoppar istället för mos, vitlökskrutonger av överblivet bröd med mera.

Så rapporterar Göteborgs-Tidningen om kocken som satt piff på skolmaten i Åsa Gård. Barn och lärare är nöjda, men inte cheferna. Enligt reglementet ska det inte gå att göra sådant extraarbete som att steka ägg till pyttipannan eller garnera potatisen. Och att Niclas med vana från restauranger har ett annat tempo än den genomsnittliga mattanten är dessutom orättvist mot de andra skolorna som får nöja sig med sämre mat. Jo, det var enligt cheferna en av anledningarna till att Niclas inte fick fortsätta på sin tjänst. Tråkig mat fördrages med jämnmod om den delas av alla...

(Via HAX)