Neo #6 – 2013

Mot majoriteten
Jämställdhetsminister Maria Arnholm räds inte majoriteten. Hon är beredd att möta väljarna nästa år med förslaget om en tredje pappamånad, trots att det inte är populärt. En stor intervju i Neo om allt från kollektivboende och killar i kjol till att ta över Folkpartiet efter Jan Björklund.

I Neo nr 6 2014 gör vi också en stor granskning av den svenska sjukvården. Sinar resurserna, hur klarar vi oss i jämförelse med övriga Europa och är det sant att mammor skickas att föda i andra länder? Eller har Sverige tvärtom världens bästa välfärd? Läs också Fredrik Johanssons krönika om vådan av att analysera samhället utifrån Södermalmsvänsterns magknip.

Nima Sanandaji avslöjar myten om den hippa staden – det är inte kultur- och nöjesliv som får städer att blomstra. Vi riktar blicken mot kulturstaden Berlin som är fattig men sexig, enligt borgmästaren Klaus Wowereit.

Neo nr 6 2013 kommer till prenumeranter i dagarna och finns i butik från och med tisdagen 3 december

Medverkande: Therese Bohman, Gunnar Åselius, Lizzie Oved Scheja, Johan Tralau, Paulina Neuding, Nima Sanandaji, Maria Arnholm, Hanna Gadban, Tino Sanandaji, PJ Anders Linder, Patrik Strömer, John Suarez, Agnes Arpi, Edmund Phelps, Mark Brolin, Fredrik Johansson, Andreas Ericson, Sylvia Bjon, Linda Skugge, Mattias Svensson, Hanna Lager, Nils Lundgren.