Johan Ingerö - 25 augusti, 2010

Yrkeskriminella för Rödgrön Valseger

Jag har åkt på en riktig dunderförkylning, och är egentligen inte i form för att blogga. Men vissa saker måste helt enkelt kommenteras.

Vänsterpartiet har länge jobbat med bilden av sig självt som hippt, inloggat på kidzens verklighet, nere med gatan, lixom. Denna gång undrar jag dock om de inte har gått lite för långt. Nej, jag syftar inte på den tragikomiska bilden på Lars Ohly poserandes med försök till hip hop-poser tillsammans med några förortsungar. Den var fånig, men inte mer än så.

Värre är det med Ali Esbati, tidigare ledare för ungdomsförbundet, partiets programchef och nu riksdagskandidat.I hans blogg kan man för närvarande avnjuta en låt med rapgruppen Kartellen. Låten innehåller förvånansvärt mycket statistik för att vara en hip hop-skapelse, vilket får mig att undra huruvida någon från Vänsterpartiet varit behjälplig med produktionen.

Men värst är det taffliga försöket till socialt engagerad lyrik, för Kartellens medlemmar har hittills demonstrerat sitt engagemang på ett något särpräglat sett. Exempelvis är en medlemmarna dömd för anstiftan till mord. De engagerade gossarnas cv:n rymmer även en del grova rån och vapenbrott. Inget av detta är hemligare än att det framgått i Sveriges Radios dokumentär i tre (!) delar om bandet.

Det sätter onekligen frasen ”Fuck Alliansen, Kartellen till attack!” i ett intressant perspektiv.

Ärligt talat kan jag inte känna annat än intensivt hat mot den här sortens figurer, och ännu mer mot grötmyndiga studentradikaler som romantiserar dem. Precis den här sortens pack förvandlade mina barndoms kvarter i Stockholms södra förorter till en mardröm, fördrev alla som hade råd att flytta och gjorde livet till ett helvete för dem som inte hade det.

Det här är grabbarna som redan i lågstadiet hade lärt sig hur man ”lånade” folks cyklar, eller fickpengar, innan de avancerade till grövre brott. Nu har några av dem fått jobb som ”rösten från gatan”. I texten framgår för övrigt att de står för sina brott, och att dessa inte är värre än alliansens politik.

Detta är vänsterns förtrupper. Ett gäng simpla kriminella som aldrig gjort något vettigt, aldrig bidragit med något till samhället, under hela sina liv. Med sina brott, sin livsstil och sin sannolikt begränsade arbetskapacitet har de tvärtom kostat samhället miljoner. Nu är de upprörda över att hederliga och hårt arbetande människor har fått sin skattebörda något lindrad, och därför ska de gå ”till attack”.

Ali Esbati innehar femteplatsen på Vänsterpartiets båda Stockholmslistor. Det ger honom en rätt god chans att komma in. Om de rödgröna vinner blir han garanterat åtminstone statsrådsersättare.

Så kompis, när han kommer och vill ha dina skattepengar är det nog bäst att du betalar. Han har jävligt hårda polare.


Lämna en kommentar


29 kommentarer

 1. Ohly och hundrasismen « Johan Ingerö says: 14 september, 2010 kl. 12:53

  […] som bidrar till förslumningen. Att Lars Ohly föredrar de senare vet vi emellertid. De skriver ju till och med kampanjlåtar åt […]

  Svara
 2. Magnus says: 29 augusti, 2010 kl. 15:19

  Jag tror inte att man kan underskatta den ideologiska och filosofiska förändring som marxismen genomgått under 1900-talet. Jag syftar på Herbert Marcuse och Frankfurt-skolans idéer om att samhällets kriminella element bara är människor som suktar efter (socialistisk) frihet som vill ut från det kapitalistiska systemets förtryck – och därmed alla socialisters allierade. Jag säger givetvis inte att alla socialister tror att de kriminella är deras vänner. Jag säger att denna syn på kriminella element har påverkat hela vänstern.

  Svara
 3. Alvin Stoltz says: 27 augusti, 2010 kl. 19:29

  F.d. maoister och vänsterfolk sitter numera både inom politik och andra samhällsfunktioner. Kommer det (med Ali Esbatis m.fl.) att upprepa sig igen?

  Svara
 4. Vänstern kopplar gärna ihop sig med kriminella nätverk « Erica Lejonroos says: 27 augusti, 2010 kl. 06:34

  […] augusti 2010 av Erica Lejonroos Upptäckte till min glädje att även Johan Ingerö reagerar på att Vänsterparitet gärna kopplar ihop sig med hiphopgruppen Kartellen. Själv […]

  Svara
 5. David says: 26 augusti, 2010 kl. 21:22

  Pricket över iet, Johan.
  Jag snubblade själv över Ali Esbatis blogginlägg och blev måttligt förbannad.

  Kan man få se dig i något riksdagsval i framtiden kanske?

  Svara
 6. oskar lindvall says: 26 augusti, 2010 kl. 14:16

  Du är så fruktansvärt fånig Johan. Eller skämtar du?

  Svara
 7. Peter says: 26 augusti, 2010 kl. 12:08

  Konstaterande/Klar-görande !

  I den sociala struktur som utgör ”förorterna” ( specefika förorter i Sthlm/GBG/MLÖ som ofta benämns miljonprogrammen ) har de samma mått på framgång som övriga landet. D.V.S de med fina kläder,bilar och lägenheter mm. är de som många ser upp till samt vill vara som. Att sedan behöva ”ta en liten genväg”, ”knalla i tassemarkerna”, ”runda hörnet lite snyggt” är ju inget som lägger något hinder i vägen i deras sökande på ”evig lycka” bara man kan skryta med en fet guldkedja. Sedan rullar det på, och kommunen/samhället/politikerna ser bara på när tågolyckan är på väg att ske. Varför ödsla energi på att slå sig för bröstet på var sitt håll för den lilla insats samhället/kommunen/politikerna bidrar med.När ni nu under nästa 4:a års period har chansen att samsas över alla gränser, politiska, kommunala,statliga, myndighets- och verkligen göra en insats. Världsmarknaden är ej stabil men genererar så pass att det går att investera i dessa ”problem” som kommer att bli ”katastrofer” om inget görs utöver de ”akutåtgärder” som utförs, mycket för egen politisk/karriär ”boost”.
  Så föregå med gott exempel alla politiker, kommunaltjänstemän m.fl och visa att det inte är erat eget lönekuvert som är viktig utan den gärning ni är satta för att utföra, så kanske, bara kanske blir de klassiska ringarna på vattnet blir till en våg för alla att rida på. Eller fortsätt visa att guldkedjan/lönekuvertet är viktigast.

  Svara
 8. Gunnar says: 26 augusti, 2010 kl. 11:57

  Japp, här ser vi vänsterns förmodade stormtrupper, med Esbati vid rodret.

  Svara
 9. Svensk patriot says: 26 augusti, 2010 kl. 10:08

  Pinsamt att höra från Esbati et consortes men ändock skrämmande eftersom det klart visar på vilken fascistoid
  samhällssyn denne man har….

  Svara
 10. Johan Ingerö says: 26 augusti, 2010 kl. 07:36

  LeoB,

  Jag har inte påstått att P1 har hyllat dem. Jag konstaterar bara att bandet har uppmärksammats, just för medlemmarnas grova brottslighet och för att de propagerar för en kriminell kultur som orsakar extremt mycket lidande.

  Jag, som själv är uppväxt i ABC-betongen men som hör till dem som hade råd att dra därifrån, blir helt enkelt jävligt provocerad över att samma as som utgör förorternas egentliga problem nu tar på sig rollen att föra samma förorters talan.

  Asdf,

  Ja, det där var ju både gulligt och otroligt flummigt. Men för att ändå svara: liberalismen bygger på både frihet och ansvar. Rätten att göra vad man vill, så länge man inte skadar andra. Rätten att tjäna egna pengar och behålla dem, inte rätten att ta för sig av andras. Bryter man mot dessa regler så ska man spärras in.

  Snacket om att en viss uppväxtmiljö innebär att man inte har något val är bullshit från början till slut. Det här är inte Darfur. Vi har ett val, vilket bevisas av att de flesta förortsmänniskor är skötsamma och hederliga.

  Det är dock inte dem som vänsterns politik riktar in sig mot. De vill i stället bygga fritidsgårdar åt gangsters, i någon slags förhoppning om att de kan mutas till att avhålla sig från brott.

  Själv föredrar jag att engagera mig för folk som sköter sig, och som förtjänar lägre skatter och trygga gator så att de kan fortsätta jobba på och bidra till samhället. Kartellen, och andra som dem, ger jag fullständigt fan i.

  Svara
 11. Korta klipp – 26 August 2010 says: 26 augusti, 2010 kl. 06:03

  […] Yrkeskriminella för Rödgrön Valseger « Johan Ingerö […]

  Svara
 12. LeoB says: 26 augusti, 2010 kl. 00:32

  @Johan

  Har du lyssnat på P1:s program om bandet? Det verkar som om du tror att P1 har hyllat dem. Är det verkligen så? Berätta varför du tycker det i så fall.

  Och berätta vem mer som hyllar bandet.

  Svara
 13. Asdf says: 25 augusti, 2010 kl. 23:42

  Jaha, så skriv då något om hur man med ett liberalt förhållningssätt ser till att personer som dessa inte lyckas i sin strävan att stjäla, terrorisera, dominera, etc.

  Om de verkligen fördrev folk, terroriserade grannskap och stal som du beskriver kan ju det vara ett problem värdigt lite liberal uppmärksamhet.

  Kanske något om ”frihet” och ”det öppna samhället” och varför inte något om vems frihet som olika system och förhållningssätt värnar.

  Kan det vara så att det är inte bara är frihet som inte är gratis, utan även ordning?

  Fast om man säger att ”ordning är inte gratis” kanske det är svårt att vara liberal, egentligen?

  Svara
 14. Mats says: 25 augusti, 2010 kl. 22:57

  Om Ali Esbati och hans gelikar satt säkert vid makten så skulle så skulle såna som de i kartellen bilda ryggraden i ministeriet för inre säkerhet. Då fick de hota, plåga, mörda och våldta folk, förlåt klassfiender, på betald arbetstid. Det är så det funkat i alla länder där socialister kommit till makten. Kuba är ett typexempel.

  Svara
 15. flork says: 25 augusti, 2010 kl. 22:44

  Med sådana vänner behöver V inga fiender…

  Svara
 16. Lex says: 25 augusti, 2010 kl. 22:11

  @JEL
  Vänta nu, SR!? Ska vi tolka dig som att alla SR fullständigt står bakom de värderingar människor har som de nånsin gjort en dokumentär om?

  Svara
 17. docma says: 25 augusti, 2010 kl. 22:08

  Ack ja Gusten, men de klasslösa systemen vi har träffat på i historien (Sovjet, Kuba, Maos Kina o Nordkorea t ex ) har ju varit kriminella i sig – så där hade tjuvar o våldsmän det riktigt trefligt! Eller, hur.

  Eller vad det nackskott dom fick där?

  Oj då, tänkte inte på det……

  Svara
 18. Henrik, liberal says: 25 augusti, 2010 kl. 21:47

  En utmärkt artikel! Vänsterpartiet är ett sjukt parti som aldrig slutar att förvåna…

  Svara
 19. Marcus says: 25 augusti, 2010 kl. 21:36

  Mitt i prick, och precis vad jag kände när jag såg deras sorgliga ursökt till en ”musikvideo”. Att Ali horar för sådant där i syfte att vinna röster är tragiskt. En besvikelse.

  Svara
 20. Tommy Fredriksson says: 25 augusti, 2010 kl. 21:32

  Johan….det här e off-topic men borde du inte lägga din blogg tillbaka där den var innan? Du var mer produktiv o rolig före ”konverteringen”.

  Redaktions-slav i stramt ramverk?

  Krya på dig 🙂

  Svara
 21. Bryt says: 25 augusti, 2010 kl. 20:41

  …Oavsett mina egna sympatier är det total idioti. Total.

  Svara
 22. JEL says: 25 augusti, 2010 kl. 19:52

  Bra skrivet. Ej forvanad over att SR hyllar dem.

  Svara
 23. Gusten says: 25 augusti, 2010 kl. 19:49

  Det vet du väl, Johan, att kriminaliteten är klassklyftornas fel. Att alliansens politik får tjuvar och våldsmän att ”gå till attack” är inte bara logiskt, det är sociologiskt.

  Svara
 24. Johan says: 25 augusti, 2010 kl. 19:36

  Vänsterpartiet är ju emot alla åtgärder som bekämpar grova brott så man fattar ju hur själva kartellen kommer rösta.

  Svara
 25. David SF says: 25 augusti, 2010 kl. 19:29

  I en demokrati som Sverige är det tillåtet även för dömda brottslingar att uttala sig om politik. Finns det inga sådana inom högern?

  Svara
 26. Lars says: 25 augusti, 2010 kl. 18:49

  I Sverige har väl (tror jag) fångar rösträtt. Har det någonsin utförts en undersökning av valresultaten på anstalterna?

  Svara
 27. Jan Kallberg says: 25 augusti, 2010 kl. 18:24

  det kan verka hippt och fräscht från Alis vinkel – grejen är att de som tycker att det är fränt röstar inte. Nu har Sverige val så sällan att det känns för många som att fylla 40 år men de som verkligen röstar skräms mer av de Röd-Gröna. Det är över 2010,
  och utan ledarskifte inom (S) är det redan över 2014. Snart inträder en borgelig hegemoni.

  Svara
 28. Allan says: 25 augusti, 2010 kl. 17:43

  ”Rödgröna” – Läste det som ”rädgröna”.

  Jävligt bra inlägg!

  Svara
 29. » Med såna vänner … Ledarbloggen says: 25 augusti, 2010 kl. 17:36

  […] mer hos Johan Ingerö på Neo och på Wikipedia. […]

  Svara