Mattias Svensson - 12 augusti, 2010

Vad är väl 100 miljoner dödade mot att sälja Vin&Sprit till Pernod?

Inom kort släpps en bok som att döma av säljtexten kan bli en klassiker i genren politisk humor. Efter kommunismens svarta bok som dokumenterade omkring 100 miljoner dödade, planerad svält, arbetsläger, diktatur och förtryck av oliktänkande så kommer nu en svensk Högerns svarta bok som ska dokumentera liknande brott på andra kanten.

Eller… ja, liknande och liknande. Förutom anklagelser om samarbete med blodiga diktaturer och rasistiska partier, som såklart är graverande om det kan styrkas, är det inte mycket till ”brott” som hittats.  Här listas: ”attackerar sjuka och arbetslösa” (= reformer av några av världens mest generösa socialförsäkringssystem), ”säljer ut gemensamma egendomar till vrakpris” (=folk har fått köpa loss sina hyreslägenheter, eller menar de när statliga Vin&Sprit såldes till Pernod?) och ”ställer ideologi framför vetenskapliga fakta” (=framställer inte sina politiska beslut som baserade på ”vetenskap” utan på värderingar. Kanske en lärdom från Myrdals och rasbiologins teknokratiska vurm för vetenskapligt utformad politik?).

Detta är alltså baksidestexten, som ska sälja in det allra mest graverande. Vad kommer då att tas upp inne i boken, att någon dessutom gått mot röd gubbe? Och det blir ännu bättre. Boken skulle egentligen ha kommit 2008, men av någon anledning har det tagit ytterligare två år att hitta ens något så graverande som ovan nämnda.


Lämna en kommentar


3 kommentarer

 1. Lidingö Lopt says: 2 oktober, 2010 kl. 18:02

  Själv tog jag en svensk klassiker 2006. Träningen känns lite mer meningsfull om man har något mål såsom att klara Vätternrundan eller att helt enkelt att ta alla lopp och klara en svensk klassiker.

  Svara
 2. Calle Fridén says: 11 september, 2010 kl. 10:37

  Vad är väl ett folkmord i Darfur mot en Toblerone?

  Svara
 3. Högerns svarta blogg « Högerns svarta says: 23 augusti, 2010 kl. 12:22

  […] blir ”spyfärdig”, Eriksson jämför med Kommunismens svarta bok och Svensson ”avslöjar”: redan 2008 skrev förlaget att man arbetade med boken! Och vi som trodde att konservatism- och […]

  Svara