Mattias Svensson - 28 mars, 2009

Stimulera debatten, inte ekonomin

Neoredaktionen var på plats för att höra Gordon Browns motbjudande tal i EU-parlamentet, en agenda för världssocialism där alla problem berodde på marknaden och kunde lösas av att stater spenderar och reglerar mer. (För en mer verklighetsbaserad bild rekommenderas Hausse för politiken i Neo nr 1 2009 eller Johan Norbergs kommande bok).

Men Brown fick mothugg i parlamentet. Lite kul var det när EPP-gruppens franske ordförande piskade upp den hycklande Brown för att tala om ”British jobs for british workers” på hemmaplan för att sedan komma till EU och varna för protektionism. Men det bästa anförandet stod Torypartiets Daniel Hannan för. Särskilt kul eftersom vi hade en mycket intressant fika och diskussion med Hannan och Nils Lundgren direkt efter att inlägget hölls.

 

Hannans avrättning av Brown sprids nu i rasande fart på youtube. Jag noterar att den av EU-parlamentet finansierade TV-kanalen istället toppar med en angrepp på skatteparadis (helt orelaterat till krisen, som vi fick reda på är skatteparadisens banker snarare mer välskötta eftersom de inte kan gå till staterna för bailouts på skattebetalarnas bekostnad).


Lämna en kommentar