Mattias Svensson - 8 januari, 2009

Seminarium om Mediemakt, ons 14 januari kl 12-14

Vem är ”Mia Eriksson” i succéboken ”Gömda”? Hur mycket kan man knuffa på verkligheten och fortfarande kalla den ”sanning”? Bygger Liza Marklunds författarkarriär delvis på en bluff, eller är hon drabbad av ett orättvist drev? Har medierna gett kritiken mot dessa böcker den plats den förtjänar eller håller de henne om ryggen?

För första gången berättar frilansjournalisten Monica Antonsson om sin bok ”Mia – Sanningen om Gömda” inför en publik i Stockholm. Boken beskriver det glapp som finns mellan skildringarna i ”Gömda” och ”Asyl” samt otaliga medieframträdanden av Liza Marklund och ”Mia Eriksson” å ena sidan, och den information som Antonsson skaffat sig från en mängd olika källor.

Magasinet Neo har under sina tre år publicerat ett stort antal mediegranskande artiklar, och vill med detta seminarium stimulera en fortsatt kritisk diskussion om mediernas makt och ansvar.

Medverkar gör även (med reservation för ändringar):

Elisabeth Hermon, som drev Stiftelsen Trossen, hängdes ut som bedragerska i en serie artiklar i Expressen 1992 och har berättat om detta i boken Vingklippt (2008)

Andreas Ekström, kulturjournalist på Sydsvenskan, kolumnist i Journalisten och bloggare

Anna Serner, VD Tidningsutgivarna.

Lena Mellin, ställföreträdande ansvarig utgivare och chef för samhällsredaktionen på Aftonbladet.

Liza Marklund samt representanter för Piratförlaget, TV4 och Dagens Nyheter har bjudits in. Se denna bloggpost för uppdaterat program.

Moderator: Gunilla Kinn, frilansjournalist

Under andra halvan av seminariet får publiken ställa frågor.

Tid: Klockan 12-14 onsdagen 14 januari (lunch serveras från klockan 11.30)
Plats: Kungsgatan 60, 2 trappor, Stockholm

Anmälan till event@magasinetneo.se snarast. Meddela om du även vill ha lunchsmörgås. Sådana kommer att finnas till priset av 50 kronor.

Varmt välkomna!

Sofia Nerbrand
Chefredaktör och VD

P.S. Nu finns även en länklista med läsning inför seminariet D.S.


Lämna en kommentar