Mattias Svensson - 16 april, 2009

Kd-Inger finns på riktigt

Det har uppstått viss förvirring i bloggosfären om kd-Inger är på riktigt eller ett elakt skämt. Det kan man förstå. Med utredningsförslag om att utreda ”förutsättningar för en nationell föräldratelefon” och bygga en barnbyråkrati för 70 miljoner per år (se denna bloggpost och Sagolika Sverige i senaste Neo nr 2 – 2009) finns det anledning att tvivla på om det är någon som vill driva gäck med oss. Men hon finns alltså på riktigt.

Det är för övrigt samma kd-Inger som på 1990-talet som civilminister beviljade skattemedel för att göra filmen ”Sökarna”. Den var nämligen tänkt som en antivåldsfilm och skulle visas i skolorna. Sedan klippte Biografbyrån bort fyra minuters ”förråande våld” och kvar blev en film om en kille som rånar banker, knarkar och glider, spelad av en kille, Liam Norberg, som rånade banker, knarkade och gled (fast sedan åkte i fängelse och blev frälst). Denna gamla kultrulle spelades alltså in med stulna pengar både från privata rån och statliga skattepengar från kd-Inger vilket gör den unik i sammanhanget. Det blev ännu roligare av att kristdemokrater i riksdagen sedermera agerade för att stoppa filmen på grund av dess våldsinnehåll. Visst, det låter uppdiktat, men hon finns alltså på riktigt, Inger Davidson.

Däremot är det knappast troligt att den här kd-Inger är på riktigt, men helt säker kan man ju inte vara.

Den bästa repliken i ”Sökarna kommer fö 2.49 in i detta klipp. Jan Björklund-stereotypen till velour-stereotypen: ”Tyst, din jävla mysproggare. Hem och föd barn med dig.”


Lämna en kommentar