Mattias Svensson - 16 januari, 2009

I den här världen är Carl Bildt en vänsterextremist

Och de nominerade i Aftonbladets tävling ”bästa politiska bloggare”  är… Henrik Alexandersson, Oscar Swartz, Opassande, Blogge Bloggelito  och Carl Bildt. Alla goda kandidater med läsvärda bloggar som utfört stordåd under 2008.

Bland de allra främsta finns alltså tre personer med tydlig hemhörighet i det liberala lägret, och därtill Opassande-Emma (Marie Andersson), piratpartist som formerar all kritisk information som finns om övervakningsstaten. Samt då den i sammanhanget politiskt aparte Carl Bildt, en representant (därtill en av de bättre) för regeringen och ett krympande politikerskrå. Relativt åtminstone tre av de andra en försvarare av höga skatter, omfattande välfärdsstat, legal moralism och EU-kramande, samt en extremist i fråga om övervakningsstaten med sitt entusiastiska pläderande för FRA-lagen.

I bloggosfärens digitala värld är Carl Bildt 68-generationens vänsterextrema kvarleva, längre till vänster om honom har socialdemokraterna svårt att ens placera sig på kartan, annat än som underhållning, oppositionen är liberal. Och det är den världen som är framtiden.


Lämna en kommentar