Mattias Svensson - 16 augusti, 2010

En ny värld är möjlig

Det såg förmodligen lite lustigt ut för de greker som bevittnade när Arkimedes rusade naken genom staden efter sin upptäckt av Arkimedes princip. Nya upptäckter kan ha den effekten. Lite på samma sätt framstår det när de två socialdemokraterna Ilija Batljan och Carin Jämtin delar med sig av sina nyvunna insikter på DN debatt idag, även om själva upptäckten kanske inte framstår som så himlastormande för oss andra.

Jämtin och Batljan har kommit på att det är bra om exempelvis dagis ligger i närheten av allmänna kommunikationer och att det vore bra om folk kunde köpa olika tjänster och göra något av dödtiden när de väntar på eller reser med tunnelbana. Detta bara 60 år efter att Stockholm fick tunnelbana. Vilken insikt!

Beskrivningen av vilka möjligheter som nu skulle öppna sig för kärlek och skratt efter det hårda storstadslivet med hundrastning och klackbyten inbjuder naturligtvis till fortsatta lustigheter. Men vi kanske ska ha överseende med det.

Den stormande entusiasmen parat med modesta och lite fantasifulla förslag är belägg för att socialdemokraterna är nybörjare på det här med sänkta skatter (bara för pensionärer) och ökat tjänsteutbud. Någonstans är det ändå några första steg i en ny och bättre riktning, bort från idéer om tunnelbanan som en zon som ska rensas från kommers, reklam och mobiltelefoner. Vi bör därför överse med nybörjarmisstagen och möta socialdemokraterna med uppmuntran och välvilja på deras ovana spelplan.

Men visst kan vi skratta och vara glada åt att det kommersiella samhället inte utvecklas lika långsamt som socialdemokratin.


Lämna en kommentar


4 kommentarer

 1. Per Mosseby says: 16 augusti, 2010 kl. 19:35

  Den här texten fick mig att skratta så att jag nu har gråtit och fått ont i magen. Tack!

  Svara
 2. Är all uppmärksamhet bra uppmärksamhet? « No size fits all says: 16 augusti, 2010 kl. 17:36

  […] tjänster. Annie skriver om dagens klasskampsord; politiska butlers. Skriver gör också Mark, Mattias, Adam, Magnus, Kent och Hanna. Samtliga tycker förslaget är korkat och/eller obegripligt […]

  Svara
 3. Kantarellkungen says: 16 augusti, 2010 kl. 11:04

  Minns någon Simpsonsavsnittet där Homer vinner valet som kommunal sophämtare?

  Han vann valet med ett liknande löfte om vad sophämtarna kunde göra utöver det vanliga. Som vanligt sevärt.

  Referens: ”Trash of the Titans” säsong 9, episod 22.

  Svara
 4. Tweets that mention En ny värld är möjlig « Mattias Svensson -- Topsy.com says: 16 augusti, 2010 kl. 10:16

  […] This post was mentioned on Twitter by Mattias Svensson, TwelvE. TwelvE said: Mattias Svensson: En ny värld är möjlig: Det såg förmodligen lite lustigt ut för de greker som bevittnade när Arki… http://bit.ly/9gQNTP […]

  Svara